Statiuni Montane Romania 2024

Busteni : stațiune montană situată în Munții Bucegi, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și facilitățile diverse de cazare. Această destinație oferă o varietate de opțiuni pentru turiști, de la hoteluri elegante la pensiuni tradiționale și cabane rustice. Cazarea în Busteni se potrivește tuturor gusturilor și bugetelor, iar majoritatea unităților de cazare oferă vedere panoramică către munte sau acces facil la trasee turistice. 

Predeal, situată în Munții Bucegi, este una dintre cele mai înalte stațiuni montane din România și oferă turiștilor numeroase opțiuni de cazare. Hotelurile spațioase, pensiunile primitoare și vilele moderne asigură confortul și relaxarea după o zi plină de activități montane. În plus, multe dintre aceste unități de cazare oferă servicii precum saune, piscine și restaurante cu bucătărie tradițională sau internațională.

 Sinaia, situată la poalele Munților Bucegi, este renumită pentru Castelul Peleș și Mănăstirea Sinaia. Cazarea în Sinaia este diversificată, incluzând hoteluri de lux, vile elegante și pensiuni cu atmosferă familială. Aceste unități de cazare oferă o gamă largă de facilități, inclusiv spa-uri, restaurante rafinate și acces facil la pârtiile de schi sau traseele de drumeție din zonă. 

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare stațiuni montane din România, cunoscută pentru pârtiile excelente de schi. Cazarea în Poiana Brașov variază de la hoteluri de cinci stele la pensiuni cochete și apartamente moderne. Majoritatea unităților de cazare oferă acces la facilități precum săli de fitness, centre spa, și restaurante cu preparate tradiționale sau internaționale.

Bucovina este adesea asociată cu o experiență autentică și intimă, oferind turiștilor șansa de a se bucura de frumusețea naturală a regiunii și de ospitalitatea localnicilor. Indiferent de preferințe, Bucovina oferă o gamă variată de unități de cazare pentru a satisface nevoile diverse ale vizitatorilor.Cazarea în Bucovina este adesea asociată cu o experiență autentică și intimă, oferind turiștilor șansa de a se bucura de frumusețea naturală a regiunii și de ospitalitatea localnicilor. Indiferent de preferințe, Bucovina oferă o gamă variată de unități de cazare pentru a satisface nevoile diverse ale vizitatorilor.

Rânca este o stațiune montană situată în Munții Parâng, în inima naturii spectaculoase a Olteniei. Cunoscută pentru pârtiile sale de schi excelente și peisajele impresionante, Rânca oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru a satisface gusturile și necesitățile diferite ale turiștilor.Cazarea în Rânca este reprezentată de hoteluri moderne, pensiuni primitoare și cabane tradiționale, toate oferind priveliști magnifice către munți și acces facil la atracțiile locale. Majoritatea unităților de cazare dispun de facilități moderne, cum ar fi săli de fitness, spații de wellness și restaurante care servesc atât preparate tradiționale oltenesti, cât și opțiuni gastronomice internaționale.