Statiuni Balneare Romania 2024

Băile Herculane, amplasata într-un decor pitoresc în Munții Cerna, reprezintă o stațiune balneară cu o istorie bogată și izvoare termale cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice. Cazarea în Băile Herculane variază de la hoteluri elegante la pensiuni tradiționale și vile cochete. Majoritatea unităților de cazare oferă facilități de tratament precum băi cu apă minerală, masaje și alte proceduri terapeutice. Atmosfera istorică și naturală a stațiunii completează experiența, iar turiștii pot savura și preparate locale în restaurantele din zonă.

Techirghiol, situată lângă malul Mării Negre, este o stațiune balneară renumită pentru lacul sărat și nisipul bogat în minerale. Cazarea în Techirghiol include hoteluri moderne, vile primitoare și pensiuni cu atmosferă relaxantă. Turiștii pot beneficia de tratamente bazate pe nisipul sărat și apele terapeutice, iar multe unități de cazare oferă facilități precum piscine, spații de wellness și acces la plajă.

Sovata este celebră pentru lacurile sale sărate și pentru noroiul de turbă cu proprietăți terapeutice. Cazarea în Sovata este variată, de la hoteluri de lux la cabane tradiționale și vile spațioase. Majoritatea unităților de cazare oferă vedere la lacuri și acces la facilități de tratament, precum spații de wellness, saune și terase cu priveliști impresionante.

Băile Felix, situata în apropierea de Oradea, sunt recunoscute pentru izvoarele termale și facilitățile lor de tratament. Cazarea în Băile Felix cuprinde hoteluri moderne, vile elegante și pensiuni primitoare. Turiștii se pot bucura de băi termale, piscine și tratamente terapeutice în cadrul unităților de cazare, iar restaurantele din zonă oferă opțiuni variate de gastronomie locală și internațională.

Covasna, situată în Munții Carpați, este o stațiune balneară cunoscută pentru izvoarele sale minerale și climatul său tonic. Cazarea în Covasna variază de la hoteluri moderne la pensiuni rustice și vile cu arhitectură tradițională. Multe unități de cazare oferă acces la facilități de tratament, inclusiv băi minerale, saune și programe de wellness. Oaspeții se pot bucura și de gastronomia locală în restaurantele din zonă.

Băile Tușnad, situată în inima Munților Harghita, este renumită pentru apele sale minerale și peisajele muntoase spectaculoase. Cazarea în Băile Tușnad include hoteluri elegante, pensiuni primitoare și vile confortabile. Majoritatea unităților de cazare oferă facilități de tratament, cum ar fi băi minerale, masaje și programe personalizate de wellness. Restaurantelor locale oferă o gamă variată de preparate tradiționale și internaționale.