Ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță?

  Te întrebi ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță și unde poți plăti cu cardul de vacanță? Nu îți face griji, întrucât, în cele ce urmează, îți vom explica modul în care poți utiliza cardul de vacanță și serviciile sau produsele pe care le poți achiziționa cu ajutorul acestuia.

Un voucher de vacanță poate fi utilizat numai pe teritoriul României doar de posesorul cardului si de rudele de gradul -I- ale acestuia (sot,sotie,mama,tata,copii)) și cu ajutorul acestuia poți achita următoarele:

  -cazare cu vouchere la orice unități turistice din România, indiferent dacă se află într-o stațiune turistică sau în oraș;

  -pachet care include cazare și transport;

  -pachet cazare card vacanță și masă;

  -pachet care include cazare și tratament;

  -pachet cazare vouchere vacanță și agrement.

   Altfel spus, voucherele de vacanță acoperă cazare, masă, transportul intern (pe teritoriul României), tratamente în stațiuni balneare și servicii suplimentare. Astfel, o agenție de turism sau chiar unitatea de cazare poate personaliza pachete turistice în care pot fi incluse toate tipurile de servicii pe care le poți achita cu ajutorul unui voucher de vacanță. Este bine de știut că un pachet turistic trebuie să includă minim o noapte de cazare la locația respectivă pentru a se putea plăti și alte servicii cu ajutorul voucherelor (de ex masa la restaurant)

Ce nu poți achita folosind voucherul de vacanță?

Voucherul de vacanță poate fi utilizat numai pentru serviciile menționate anterior. Astfel, iată ce nu poți plăti cu ajutorul unor vouchere de vacanță :

  -asigurări;

  -cazare în unitate fără clasificare turistică;

  -sejur sau cazare în afara țării;

  -masa la restaurant sau takeaway fara a avea si cazare

  -bilete de avion și autocar în afara țării.

  -bilete de avion și autocar in Romania fara a avea si cazre

Plata cu card de vacanță la restaurant sau benzinarii: este posibilă?

Mulți beneficiari sunt confunzi în ceea ce privește plata cu card de vacanță la restaurant. Așa cum am menționat deja, pot fi achitate pachete care includ și mese, însă numai prin intermediul unei agenții de turism. 

Astfel, dacă te duci personal cu un card voucher de vacanță la un restaurant, nu ți se va accepta plata. În schimb, dacă vei achiziționa un pachet turistic de la o agenție sau direct de la unitatea de cazare, care include și mese, vei putea plăti masa la restaurantul din incinta unității de cazare (de ex. la hotel / pensiune) sau mesele tip demipensiune sau all inclusive cu cardul de vacanță.

Răspundem și la întrebarea „cu cardul de vacanță poți plăti benzina?”, iar răspunsul este nu. Nu poți achita benzină sau motorină la benzinărie, ci poți plăti doar transportul oferit de către o agenție de turism.

Valabilitate vouchere vacanță: ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite?

Voucherele de vacanță au valabilitate timp de un an de la data încărcării pe card și este important de precizat că nu este obligatoriu să folosești toată contravaloarea acestor vouchere de vacanță o singură dată. Astfel, poți achiziționa mai multe vacanțe în limita contravaloriisumei de pe cardul de vacanță.

Cum poți evita expirarea voucherelor de vacanță și pierderea lor?

Se apropie data la care expira valabilitatea folosirii banilor de pe cardul de vacanta?Nu esti decis unde si cand sa faci concediul folosind cardul de vacanta? Au aparut probleme care va impiedica sa va faceti vacantas in viitorul apropiat? In acest caz poți descarca sumele de bani de pe cardul de vacanta apeland la o agentie de turism,sume ce vor reprezenta avans pentru o vacanta ce o veti putea face intr-o perioada cand va puteti permite. Spre exemplu, dacă voucherele de vacanță expiră la o anumita data, poți achiziționa un pachet turistic in avans pentru o perioada viitoare și astfel te vei bucura în continuare de beneficiul adus de aceste carduri de vacanta.

Foarte important de menționat: nu se pot primi bani în loc de vouchere de vacanță. Astfel, dacă un cunoscut îți spune „vreau să vând vouchere de vacanță”, atenționează-l că acest lucru este ilegal.