Blog
Parteneri Lucom Travel

Circuit avion Polonia 2018

Pret incepand de la
654 euro/pers

Detalii oferta:

CIRCUITE AVION 2018

Polonia 10 zile

Destinatii: Varşovia – Kaunas – Riga– Tallinn – Helsinki– Rundale - Vilnius– Gdansk – Malbork Torun – Lodz – Wroclaw – Katowice – Cracovia

Grup minim 25 pers.

Pretul include:
- Bilet avion Bucuresti- Viena- Bucuresti, zbor Austrian Airlines (orele sunt locale si pot suferi modificari).
- transport cu autocar climatizat, clasificat 2* - 4*;
- 8 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si  2*;
- ghid insotitor din partea agentiei,  exceptie dimineata primei zile si ziua 9.

Pretul nu include:
- excursii optionale: Croaziera pe Vlatva(vezi reduceri),  pentru minim 30 persoane,impreuna cu grupul de autocar.
- intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe si cheltuieli personale.
- taxe aeroport + transfer aeroport- hotel- aeroport 195 euro.

Descriere Circuit avion Polonia-Germania-Cehia

Ziua 1.  București – Varşovia
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Varsovia. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in Varsovia. Dupa amiaza intalnire cu ghidul si grupul de autocar pentru un tur panoramic, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piata Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund III, Palatul Regal si Biserica Sfântei Cruci în care este ținută inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin.
 Ziua 2.  Varsovia – Kaunas - Riga
    Ne luăm rămas bun de la Varșovia de pe faimosul Pod Dabrowski, loc perfect pentru poze. Drumul nostru continuă spre Kaunas, al doilea oraș ca mărime din Lituania. Orașul se desfășoară la întâlnirea râurilor Nemunas și Neris, iar atracțiile cele mai notabile se regăsesc în Centrul Vechi unde admiram Castelul Kaunas, Biserica Sf. Gheorghe, Piața Primăriei, Cartierul Evreiesc și Catedrala. Ne oprim la Mănăstirea Pazaislis - un monument baroc unic, considerat unul dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii baroce mature din Europa de Nord si de Est. Plecăm din Kaunas complet uimiți de bogăția culturală a acestui oraș leton. Și imaginează-ți că n-am ajuns nici măcar în Riga.
In cursul serii ajungem in Riga. Cazare la hotel.
 Ziua 3.  Riga – Tallinn
    Capitala Letoniei, Riga asteapta sa ii descoperim frumusetile ascunse. Incepem turul de oras și ne oprim în centrul vechi, cu al său aer medieval, clădiri vechi pastelate, străzi înguste și pavate cu piatră cubică. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fără aglomerația tipică altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesantă (lăsăm însoțitorului de grup plăcerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertății, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o clădire barocă absolut superbă care ne amintește de Sibiul nostru. Aflăm, trecând prin fața Operei Naționale, că este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barâșnikov. Ne impresionează Catedrala, aproape la fel de bâtrână ca Riga (1211).  Ne continuam drumul  spre Tallin, oprindu-ne în orașul vechi înconjurat de zidurile cetății, obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al clădirilor și străduțelor înguste contrastează cu cafenele cu design interior minimalist de secol XXI. Admiram Castelul Toompea, Piața Primăriei și Catedrala Al. Nevsky. Cazare in Tallinn.
 Ziua 4.  Tallinn – Helsinki- Tallinn
Timp liber in Tallinn sau va propunem excursie optionala in Helsikni, capitala Finlandei (biletele de feribot nu sunt incluse). Încă din port ne încântă priveliștea multicoloră a urbei finlandeze și ne facem o primă impresie încântătoare despre Helsinki.
Suntem preluati de autocarul local si impreuna cu ghidul incepem turul de oras: Piața Senatului, Catedrala Luterana, ale carei cinci cupole verzi cu numeroase coloane corintice si figurine presarate pe acoperis, reprezinta un element de mandrie pentru finlandezi. In contrast cu cu stilul architectural din  Helsinki, Catedala Uspensky este o constructie ce seamana foarte mult cu bisericile muscovite cu  turle din caramizi rosii cu cruce in varf, iar domurile sunt in forma de ceapa. Ne continuam aventura in capitala finlandeza si ajungem in fata unei cladiri interesante si in acelasi timp foarte ciudata Templul Circular, opera de arta arhitecturala contemporana si  un loc de reculegere. In traseul noastru zarim si  cladirea Parlamentului, apoi pasii ne poarta pana in fata Monumentului Sibellius.
Timp liber la dispozitie pentru a descoperi si alte frumuseti ale orasului
Ziua 5.  Tallinn – Rundale - Vilnius
Plecam din Tallinn cu amintiri frumoase si ne indreptam spre urmatorul obiectiv din program –Palatul Rundale din Letonia, o bijuterie arhitectonică în stil baroc și rococco, opera lui Bartolomeu Francesco Rastrelli, același care a proiectat Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg. Pătrundem într-o lume distinsă, elegantă, plină de rafinament, culoare si armonie. Palatul Rundale a servit ca reședință de vară a ducelui Ernst Johann von Biron, cel care a condus Ducatul Courland și Semigallia. Construcția palatului a durat aproape 33 de ani, și aflăm din istoria locului că în 1812 în timpul campaniei din Rusia, palatul a serit  ca spital armatei lui Napoleon. Din nou la drum...
Ajungem in Vilnius, oras al cărui centru vechi  face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ne încântă plimbarea printr-un labirint de străzi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observăm deasemenea o serie de biserici în stil neoclasic și baroc, absolut fermecătoare, precum Biserica Înălțării Domnului, Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrală cu al său turn cu clopotniță complet separat de biserică.  Ne mai atrag atenția Biserica Sf. Petru şi Pavel, clădirea Universității, Primăria și Biserica Rusească. Ne punem întrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”?  Seara cazare la hotel in Vilnius.
 Ziua 6.  Vilnius  - Gdansk
    Părăsim Lituania cu intenții sindicaliste, ne așteaptă Gdansk, orașul  care a devenit faimos datorită liderului de sindicat Lech Walesa și a mișcării politice “Solidaritatea”. Orașul are însă mult mai multă istorie de dezvălui decât biografia electricianului ajuns președinte. De îndată ce ajungem în vechiul oraș ne concentrăm pe clădirile și monumentele emblematice Gdansk-ului: Poarta de Aur, Primăria, Biserica Sf Maria, Muzeul Chihlimbarului, Fântâna lui Neptun, portul medieval, cu celebra macara construita in 1444, cea mai veche din Europa. Ruta regilor se termină  când intrăm pe Strada Mariacka și continuăm pe Strada Lungă unde ni se dezvăluie șirul de cafenele, baruri și cluburi de noapte unde viața începe de abia după apusul soarelui. Metropola este o colecție nesfârșită de locuri cinematice, case colorate care datează din secolul XIV, bastioane impunătoare, turle înalte și dantelate ale catedralelor, străzi pietonale ce te îmbie la relaxare.
    Ne indreptam spre hotelul nostru din Gdansk pentru cazare.
Ziua 7.   Gdansk – Malbork – Torun  - Lodz
    Plecăm din nordul Poloniei, spre sud și vizităm vechea capitală a cavalerilor teutoni -Malbork. Situat pe malul râului Nogat, la circa 40 km de coasta Mării Baltice, în apropierea orașului Gdańsk, Malbork este cel mai mare castel din lume după suprafață, și una dintre cele mai mari construcții de cărămidă din Europa. A fost construit în Prusia de către Cavalerii Teutoni, un ordin religios romano-catolic german de cavaleri, în forma tipică a cetăților cruciate teutone. Ordinul l-a numit Marienburg („Castelul Mariei”). Castelul este un exemplu unic de fortăreață medievală și, la terminarea sa în 1406, a devenit cel mai mare castel din cărămidă din lume. În decembrie 1997 „Castelul Ordinului Teutonic din Malbork” și Muzeul Castelului Malbork au fost incluse ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO.
    Din atmosfera de poveste ne grăbim să ajungem într-un oraș clădit de Cavalerii Teutoni în 1230, Torun. Înscris în patrimoniul UNESCO din 1997, Torun face parte dintr-o pleiadă selectă de situri emblematice din Polonia. Orașul vechi pare că a încremenit în Evul Mediu, afișîndu-și măreția prin arhitectura superbă, perfect conservată. Din Piața Centrală ne sunt la îndemână Primăria Veche, Muzeul Torun, Biserica Sf. Maria, Casa Memorială Copernicus, Muzeul Turtelor Dulci și ruinele Fortăreței Cavalerilor Teutoni. De aici fugim înspre Lodz, un oraș pe care mulți îl consideră o anomalie post-industrială. Vorbim de același Lodz care a dat cinematografiei mondiale pe celebrii regizori Roman Polansky, Andrej Wajda sau Kieslowski. Se numără printre cele mai tinere orașe din Polonia, începuturile sale urbane legându-se direct de Revoluția industrială, în special de industria textilă. Același lucru putem spune și de atracțiile din oraș, majoritatea fiind foste hale industriale sau fabrici transformate în centre comerciale, locuri de agrement, galerii și cafenele. Ne oprim și noi într-un astfel de loc, se numește Manufaktura care ne va uimi irevocabil, îndemnându-ne la cheltuieli pe suveniruri.
In cursul serii ajungem in Lodz. Cazare la hotel in Lodz.
 Ziua 8.   Lodz – Wroclaw – Lodz
    Timp liber in Lodz sau excursie optionala la Wroclaw.  Vizităm Wroclaw, capitală culturală europeană în 2015. Centrul vechi este, cât se poate de evident, motivul pentru care ne aflăm aici. Construit pe 12 insule și străbătut de numai puțin de 200 de poduri este un labirint de străduțe pline de farmec medieval, clădiri colorate și foarte mulți pitici de bronz. Aceștia sunt emblema orașului  și au o poveste interesantă. Se pare că cei 270 de pitici din oraș le reamintesc locuitorilor din Wroclaw de o formă de rezistență inițiată aici împotriva dictaturii comuniste din acestă țară. “Hala Centenarului” din Wrocław a fost înscrisă în anul 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Din cauza numeroaselor canale și poduri orașul este, de asemenea, numit și Veneția poloneză si fiind totodata si  orașul cu cel mai mult spațiu verde din Polonia. Parcul Szczytnicki este punctul de interes al unei retele care se intinde pe ambele maluri ale raului Odra. Cu suprafata sa de peste 110 hectare, parcul ofera multe locatii incantatoare de explorat.  Pregatiti aparatele foto si fiti gata sa surprindeti pentru cei de acasa  frumusetea Palatului din Wroclaw, cumparat de  Frederik cel Mare in 1750, Bisericii      Sf Elisabeta, constructie in stil gotic, datand din secolul 14 si avand initial 130 de metri inaltime, dar si a Primariei orasului, aflata in Piata Ryenek, una dintre cele mai de seama piete medievale din Europa.
Dupa- amiaza intoarcere in Lodz si cazare la acelasi hotel.
 Ziua 9.   Lodz – Katowice – Cracovia
    Plecăm spre Katowice, dspre care mulți călători pasionați au spus că este cel mai subestimat oraș polonez din punct de vedere turistic. Intram în Kato, cum îl alintă localnici și ne convingem că în era post-industrială, orașul a revenit la viață, fiind un centru cultural cu o dinamică și o creștere extraordinară. Peste tot descoperim foste clădiri industriale cărora localnicii le-au găsit funcționalități din cele mai variate: cafenele cu expoziții de artă, galerii de artă cu servire la mese, restaurante și magazine cu design futurist. Ne oprim la Muzeul Silezian cu ale sale clădiri cubiste, ne exprimăm respectul la Monumentul Insurgenților, apoi ne îndreptăm spre strada pietonală din centrul vechi și admirăm Teatrul Silezian Wyspiansky, iar în Piața Centrală facem poze în fața impunătoarei catedrale gotice Catedrala Domnului.  Katowice are o identitate culturală și etnică interesantă, aici locuind atât polonezi cât și germani și cehi. Dealtfel urbea se află în regiunea numită Silezia, faimoasă pentru exploatările miniere din secolul trecut. Entuziasmul post-industrial a schimbat complet Katowice, în prezent fiind orașul cu cea mai frumoasă dinamică și un pol al dezvoltării tehnologice. Tocmai de aceea, ne-am propus să vizităm la final Muzeul Istoriei Calculatoarelor. Dupa amiaza ne indreptam spre Cracovia pentru cazare.
Ziua 10.   Cracovia – Salina Wieliczka - Bucureşti
    Mic dejun si program liber in Cracovia. Celor dornici sa extinda aventura, le propunem excursia optionala la Salina Wieliczka - „Catedrala subterana a  Poloniei”, una din cele mai vechi mine de sare inca in functiune. Inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, salina este vizitata anual de 1,2 milioane de turisti atrasi de frumusetea ei:  statui, trei capele si  nu in ultimul rand  Catedrala, toate sculptate in sare de catre mineri. Exista si sali dedicate personalitatilor religioase si politice ale Poloniei, avand importanta istorica. Cea mai impresionanta este sala Kunegunda, pe podeaua careia sunt sculptati diversi pitici, imitand munca minerilor si constituind un omagiu adus acestora si folclorului polonez. Dupa – amiaza, transfer la aeroportul din Cracovia pentru zborul spre tara.

Tag-uri: circuit avion 2018 Polonoa, Germania, Cehia, circuit Roma 2018, circuit 2018, circuit Polonoa, Germania, Cehia, circuit Polonoa, Germania, Cehia avion 
 

Acesta oferta a fost actualizata de date la 11.12.2017.

Blue Air

Oferte speciale

eXTReMe Tracker