Blog
Parteneri Lucom Travel

Oferte Acasa » FESTIVALUL FLORILOR DIN MADEIRA

Festivalul Florilor MADEIRA

Perioada: 09.04.2016 – 15.04.2016 (6 nopti/ 7 zile

Pret/ persoana (loc in dubla): 620 Euro
Supliment camera single: 230 Euro
Grup minim: 22 persoane

Descriere circuit

Ziua 1 (09.04): Bucuresti – Madeira
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 03:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal spre Lisabona. Sosire in Lisabona la ora locala 07:35. In timpul de asteptare pana la decolarea zborului spre Insula Madeira, va propunem o scurta plimbare cu insotitorul de grup in centrul orasului Lisabona; se ajunge rapid in oras cu metroul, iar statia este chiar la iesirea din aeroport. Imbarcare pe zborul Lisabona – Funchal cu decolare la ora 14:20. Sosire in Madeira la ora 16:05 si transfer cu autocarul la hotel Golden Residence 4* sau similar unde vom fi intampinati cu un pahar de vin de Madeira. Cazare si timp liber.
Ziua 2 (10.04): Excursie optionala – croaziera cu nava traditionala ‘Santa Maria de Colombo’. Parada Florilor.
Mic dejun. Optional, croaziera pe mare cu nava traditionala Santa Maria de Colombo, ce va va purta inapoi in timp, in vremea marilor exploratori. Din Funchal se pleaca spre Cabo Girao, trecand pe langa tarmul orasului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa, Camara de Lobos. La Cabo Girao, cea mai inalta faleza din Europa (580m), ne oprim pentru baie sau pentru relaxare pe vas. La intoarcerea spre Funchal este foarte posibil sa vedem delfinii, balene sau testoase marine, care s-ar putea sa ne urmeze in timpul calatoriei. Intoarcere la hotel. Dupa amiaza, transfer in centrul orasului Funchal pentru a vedea Parada Florilor. Intoarcere la hotel. Cazare.
Ziua 3 (11.04): Tur de oras Funchal
Mic dejun. Azi vom vizita orasul Funchal, capitala insulei Madeira, oras splendid situat intr-un golf inconjurat de munti. Ne vom opri mai intai la gradina botanica, una dintre atractiile principale ale acestui tur. Specii endemice de flori din insula Madeira si alte plante exotice pot fi admirate in toata splendoarea lor. Urmatoarea oprire este la piata locala “Dos Lavradores” unde veti putea vedea cateva din produsele locale specifice pentru Madeira: fructe si plante tropicale, orhidee, produse de artizanat, dar si piata de peste. Urmatoarea oprire este la o fabrica de broderii unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricatie. In incheierea turului va invitam sa vizitati o crama de vinuri pentru a degusta faimosul vin de Madeira. Cazare.
Ziua 4 (12.04): Excursie optionala Cabo Girao & Porto Moniz
Mic dejun. Excursie optional Cabo Girao si Porto Moniz: Prima oprire este la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost pictat chiar de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira, iar terasele cu vita de vie sunt amenajate pe panta muntelui. Pe masura ce urcam spre zonele mai inalte, plantatiile cu vita de vie sunt inlocuite de cele cu bananieri. Vom urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa. Continuam de-a lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insula, infiintata in anul 1440. Urcam spre Paul de Serra (1500m) – unicul platou de pe insula - pentru a ajunge in Porto Moniz, cel mai mare centru turistic de pe coasta nordica, renumit pentru piscinele naturale formate in roca vulcanica si pentru uimitoarele cascade. Vom opri pentru masa de pranz in satul Sao Vicente. Dupa pranz, vom continua vizita insulei pe un drum ce duce in “Laurisilva”, padurea de dafini - cea mai mare padure din lume inscrisa pe Lista Patrimoniului Natural Mondial Unesco. Coborare spre Funchal prin valea Serra de Aqua. Cazare.
Ziua 5 (13.04): Excursie optionala Camacha si Santana
Mic dejun. Excursie optionala Camacha – Santana: prima oprire este in Camacha, una dintre cele mai mari asezari de interior de pe insula si centrul productiei obiectelor din rachita. Vom opri pentru a vedea un atelier si procedeul de fabricatie al diverselor produse din rachita. In continuare vom urca spre Pico de Arieiro (1810 m) de unde – intr-o zi senina – se pot vedea nordul, sudul si centrul insulei. Urmatoarea oprire este la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi. Santana este probabil cel mai tipic sat de pe insula; aici vom vedea casele traditionale colorate cu acoperis din stuf. La intoarcerea in Funchal vom opri in Machico, al doilea oras ca marime din Madeira, asezat intre mare si munte; acesta este locul in care au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula, in 1419. Intoarcere in Funchal.
Ziua 6 (14.04): Excursie optionala Eira de Serrado & Monte. Seara, optional, cina traditionala in Funchal.
Mic dejun. Optional, excursie de jumatate de zi la Eira do Serrado, punct de observatie de unde vom admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. O priveliste spectaculoasa a satului Curral das Freiras situat intr-o vale inconjurata de munti poate fi admirata de aici. Urmatoarea oprire este in Monte, destinatia favorita a vizitatorilor insulei inca din sec al XIX-lea. Monte este situat pe varful unui deal, deasupra orasului Funchal si cea mai notabila atractie a sa este biserica in interiorul careia se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar. La intoarcere aveti sansa unei experiente inedite in care transportul si distractia se combina pentru a oferi o senzatie unica (optional, contra cost): in Monte se foloseste un vehicul inedit pentru a cobori dealul: o combinatie ciudata intre un cos impletit de rachita si o sanie. Sania este manevrata de doi carreiros (carausi) pe o distanta de aprox 2 km si poate atinge viteze de 50 km/h. Acest mijloc de transport dateaza din 1850, inainte ca pe acest deal sa fie construit funicularul ce functioneaza azi. Intoarcere la hotel. Optional, seara, puteti participa la o cina traditionala la un restaurant local, unde veti degusta „Espetada”, fel de mancare traditional (carne de vita cu ierburi aromatice) si veti asista la un spectacol cu muzica si dansuri specifice. Dupa cina, vom face o oprire pentru a admira panorama orasului Funchal in timpul noptii.
Ziua 7 (15.04): Madeira – Lisabona – Bucuresti
Mic dejun. Timp liber. La ora 12 se eliberareza camerele. La ora 16:00 se va face preluarea pentru transfer la aeroportul din Madeira pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal spre Lisabona cu decolare la ora 18:30. Zbor Lisabona – Bucuresti cu decolare la ora 22:15, sosire in Bucuresti la ora 04:15 (sambata – 16 aprilie).

Servicii incluse in pret:
- transport cu avionul, Bucuresti – Madeira si retur (via Lisabona), compania TAP Portugal
- 6 nopti cazare cu mic dejun in Madeira la hotel Golden Residence 4* (sau similar);
- excursie de jumatate de zi in orasul Funchal – capitala Insulei Madeira (maxim 4 ore)
- biletul de intrare la gradina botanica din Funchal
- transfer cu autocarul, aeroport Madeira – hotel si retur
- transferul in Funchal pentru a vedea Parada Florilor
- insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport: 260 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- biletele de intrare la obiectivele turistice din program, cu exceptia celor mentionate ca fiind incluse
- excursiile optionale
- asigurarea medicala (optionala) si asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

Orar de zbor informativ (ore locale):
09.04.2016: Bucuresti 05:00 – Lisabona 07:35 / Lisabona 14:20 – Madeira 16:05
15.04.2016: Madeira 18:30 – Lisabona 20:05 / Lisabona 22:15 – 04:15 (16.04.2016)

Termene de plata:
•20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
•60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
•20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

Conditii de anulare/ penalizari:
•    20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
•    50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
•    80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
•    100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Grup minim:
Oferta este valabila pentru un grup minim de 22 persoane participante. Pentru grup intre 15 – 21 persoane, pretul se majoreaza cu 30 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Documente necesare pentru calatorie: pasaport valabil minim 6 luni sau carte de identitate valabila.

Preturi informative exursii optionale:
Camacha & Santana: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, asistenta in limba romana, masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
Cabo Girao & Porto Moniz: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, asistenta in limba romana, masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
Eira do Serrado & Monte: 30 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul si asistenta in limba romana. Nu este inclusa plimbarea cu sania.
Seara traditionala in Funchal: 45 Euro/ persoana
Croaziera pe mare cu nava traditionala: 40 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, asistenta in limba romana, masa de pranz.

Nu exista nici o oferta activa in aceasta categorie.
Blue Air

Oferte speciale

eXTReMe Tracker